GastroGust
Per què GastroGust?
Cuinem plats de qualitat, amb ingredients de proximitat, diferencials, innovadors, sense conservants ni colorants, a baixa temperatura, llestos per escalfar i gaudir. Utilitzem tècniques de 5a gamma i cuina al buit.
Xavier Marquès
Xef creatiu
L’any 2013 en Xavier Marquès crea un obrador especialitzat en cuina al buit a Roda de Barà. El naixement de Taller de Cuina Bongust és fruit de la experiència i coneixements d’en Xavier en algunes de les millors escoles i restaurants del país com ara l’Escola Hoffman, l’Escola d’Hoteleria de Cambrils, el Restaurant Can Freixa, Can Sala, el Racó Can Fabes, el Bulli i TBTC (Tony Botella Taller de Cuina).
Com treballem a GastroGust
Disposem d’instal·lacions per preservar la qualitat i seguretat dels productes elaborats, evitant la contaminació creuada (sales independents de manipulació de verdures, carns i peixos; sales de desinfecció de recipients).
Seleccionem les millors matèries primeres. Els nostres proveïdors compleixen amb exigents controls de qualitat.
Cuinem els plats de manera tradicional perquè conservin el màxim de nutrients, sabor, color i textura. Ens basem únicament en matèries primeres 100% naturals i de denominació d’origen, emprant exclusivament oli d’oliva.
Un cop elaborat el producte, l’envasem en bossa o barqueta termosegellada al buit, aconseguint un producte de la màxima qualitat. La regeneració del producte es pot fer en diferents modalitats depenent de la capacitat del client. En tot moment formem i orientem el client perquè pugui fer ús dels nostres productes de manera òptima.
Conservem el producte refrigerat entre 0 i 4ºC durant el trasllat des de la nostra cuina fins a les instal·lacions dels nostres clients, mantenint en tot moment la cadena de fred. Per a això, disposem de transport especial refrigerat.
Les caducitats dels plats oscilen entre 90 i 120 dies en refrigerat mantenint totes la seva propietats organolèptiques. Les caducitats estan garantides per controls estrictes en laboratori.
Beneficis per a l’usuari de l’hostaleria
- Els plats es poden regenerar en una paella, al bany maria o en microones.
- Facilitat de manipulació; obrir, escalfar i servir.
- Sense minves en la preparació i el consum del producte.
- Estalvi de temps a la cuina: menor temps de preparació.
- Simplificació del procés de compra.
- Estalvi de costos a causa de llargues caducitats dels productes d’entre 90 i 120 dies en refrigerat (amb millores en textura i sense pèrdues de les qualitats organolèptiques originals).
- Llargues caducitats obtingudes de manera natural (pasteurització).
- Els plats de 5a gamma aconsegueixen millors textures que els plats elaborats tradicionals (atmosfera protegida amb caducitats molt menors).
- Increment de la intensitat de sabors com a conseqüència del procés d’elaboració.
- Més saludable per no incloure ni conservants ni colorants.
- Productes dirigits a grups poblacionals específics (mancances nutricionals de gent gran, nens, lactants o embarassades).
- Plats preparats nutricionalment més saludables per utilitzar productes 100% naturals.
- Productes més naturals a causa d’un procés d’elaboració menys invasiu.
- Productes poc processats.
- Ingredients amb denominació d’origen.
Beneficis per al canal Horeca
- No cal tenir sortida de fums: els plats es poden regenerar en una paella, al bany maria o en microones.
- Gran varietat de plats, continu R + D. Incrementa l’oferta de productes sense necessitat d’ampliar personal.
- No hi ha minves en la preparació i consum dels productes.
- Escandalls exactes: major control de costos.
- Homogeneïtzació de la qualitat del producte.
- Estandardització de sabors i textures.
- Caducitats en refrigerat entre 90 i 120 dies.
- Estalvi de temps a la cuina (menor temps de preparació).
- Estalvi d’espai a la cuina.
- Compliment norma APPCC de seguretat alimentària.
- Reduïm els riscos sanitaris: la 5a gamma està elaborada seguint estrictes controls de producció i complint la legislació vigent.
- Facilitat de manipulació; obrir, escalfar i servir.
- Facilitat per regenerar el producte.
- Simplificació del procés de compra.
- No hi ha trencaments d’estoc per falta de producte.
- Beneficis per a l’empresa: se substitueixen costos fixos per costos variables.
- Estalvi de costos en personal.
Tecnologia 4.0
aplicada a la gastronomia
GastroGust forma part d’un projecte de transformació cap a Indústria 4.0 a través de la implementació de solucions de digitalització per tal millorar la competitivitat a tots els nivells.
En els seu orígens, Taller de Cuina Bongust SL , va comptar amb la col·laboració d’EURECAT, el Centre Tecnològic de Catalunya, per al desenvolupament del servei de Diagnosi i Pla de Transformació 4.0.